BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Monday, September 17, 2012

Akibat Meluat Dengan Sikap Lepas Tangan, Kerajaan PKR Selangor Terus Disaman Rakyat..!!!

Kita Semua tahu yang Kerajaan Selangr Berjanji nak bagi air percuma kepada semua pengguna air di Selangor untuk 20meter padu pertama setiap bulan.. Tetapi sejak 2008 sehingga 2012 ini, masih raaaamaaaiiii rakyat yang masih belum dapat merasai subsidi air percuma ini. Berdasarkan MANIFESTO PKR 2008 lalu, diorang akan bagi subsidi sebanyak RM11.40 sebulan tidak kira samada pengguna menggunakan meter air individu ataupun pukal.

Bila sudah berjanji tu, by hook or by crook, Kerajaan PKR Selangor kena la tunai janji-janji mereka. Ini tidak, mereka menyalahkan orang lain pula. Rakyat yang masih gagal dapat subsidi percuma ini bukan jumlahnya ratusan, tetapi beribu-ribu lagi rakyat yang masih tak dapat air percuma. Kebanyakan yang gagal dapat subsidi air ini adalah dari pengguna yang tinggal di apartment-apartment, kondo, flat yang menggunakan bil secara pukal yang bil air diuruskan oleh pihak pengurusan apartmen, kondo ataupun flat terbabit. Bayangkan, sudah 4 tahun sejak dari 2008 dahulu, rakyat Selangor dah bagi peluang kepada kerajaan PKR Selangor, tapi mereka masih gagal melaksanakan janji-janji mereka. Terkini mereka suruh pula penduduk sendiri pergi desak sendiri pihak pengurusan untuk setelkan isu subsidi air ini. Kerajaan PKR selangor menyalahkan Pihak Pengurusan , Menyalahkan SYABAS. 

Mana pergi fungsinya Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar? 

Takkan isu RM11.40 sebulan ini pun susah sangat nak setel?

Selaku Pemerintah negeri Selangor, takkan tak ada jalan lain untuk setel kes ini?

Takde ke jalan lain yang boleh difikir selain dari suruh penduduk pula desak pihak pengurusan di tempat tinggal mereka?

Tak boleh ke Kerajaan Selangor bayar je terus Subsidi tu kepada Pihak Pengurusan? Biar pihak Pengurusan sendiri tolak terus dari bil penduduk. Kalau idea ni tak boleh pakai, takkan takde idea lain yang bernas?

Abih tu apa fungsi Anwar Ibrahim selaku Penasihat Ekonomi Negeri Selangor? OLEH ITU JANGAN SALAHKAN RAKYAT-RAKYAT SELANGOR SAMAN KORANG..!! MEREKA BERHAK MENUNTUT HAK MEREKA..!!INGAT.. INI BARU ISU AIR...

- MANA RM100 UNTUK SETIAP KELAHIRAN ANAK DI SELANGOR???

- MANA RM75 SEBULAN UNTUK ANAK-ANAK YANG DIHANTAR KE TASKA?

- MANA JANJI NAK BAGI CUTI 90 HARI KEPADA WANITA BERSALIN????

- MANA ELAUN SURI RUMAH???????

- BILA NAK KURANGKAN 20% CUKAI PINTU??????

- MANA WIFI PERCUMA??????


MANA???  

MANA ???? 

MANA ??????


BABI BANYAK LAAA, LAYAN VIDEO NI:


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...