BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Monday, September 24, 2012

Keindahan Luar Biasa Bora Bora Island


Memang tak cukup kata-kata untuk diucapkan bila lihat keindahan alam pulau ini. Dengan lautnya yang jernih dan gunung ganang yang cantik memang memukau setiap sesiapa yang melihatnya. 
Pulau ini mempunyai alam semulajadi yang luar biasa kerana ia nampak seperti sebuah pulau yang mempunyai laut di dalamnya. Laut Di Dalam Pulau.

Sesiapa yang inginkan privasi yang tahap maksima boleh datang ke sini kerana pulau ini sungguh sunyi dan ekslusive sekali. 


Pulau Bora-Bora ini terletak di  Polinesia (France Polynesia). Nak pergi ke pulau tersebut boleh naik kapal terbang "Air Tahiti". Pulau ini pertama kali dijejaki manusia pada tahun 1777. Orang yg  pertama jejak kaki ke pulau ini adalah Captain Cook. Selepas penemuan nya, banyak negara ingin memiliki pulau ini termasuk Britain, Belanda, Sepanyol dan Perancis. Dan akhir sekali ia menjadi pulau milik Perancis. 
lokasi kedudukanBora-Bora Island
Kalau ada yang bercadang nak datang ke sini, jangan la datang masa bulan Disember sehingga Februari, kerana masa itu adalah musim hujan. Kalau pergi juga mungkin tak banyak aktiviti-aktiviti yang boleh dibuat. Lepak hotel je la dengan bini.


Bagi yang meminati aktiviti snorkeling ataupun diving, memang di sini adalah lokasi yang ideal untuk anda.Jom layan video promosi sebuah resort di sana..

layan:


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...