BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Wednesday, September 19, 2012

Ngeh Koo Ham Perlu Dibuang Negara!!

Pemimpin Chauvanis DAP memang dari dahulu dilihat sangat tidak suka dengan orang Islam dan bersifat Racist. Tapi zaman sekarang demi untuk mengembangkan kuasa mereka di Malaysia, mereka sanggup berbaik2 dengan orang Islam terutamanya parti PAS untuk hanya mendapatkan undi dari orang2 Melayu juga kerana ramai Orang2 Cina yang menyokong MCA tidak sehaluan dengan DAP kerana orang2 Cina MCA sedar yang DAP hanya Parti yang tahu cakap sahaja tapi habuk tak dak. Orang2 PKR dan PAS saja yang buat-buat tak nampak benda ni.

Mereka juga sedar orang Cina tak ramai kat Malaysia ini, dan kelahiran bayi2 berbangsa Cina di Malaysia memang kurang. Orang2 Cina memang tak suka ada banyak anak. Ini memang kita boleh lihat.

Sebab itulah mereka terpaksa tutup sebelah mata dengan bergelumang dengan orang2 Melayu Islam yang dulu mereka anggap kotor demi untuk kembangkan kuasa mereka. 
Ketidak puasan hati dengan Islam kali ini dapat kita lihat dengan terang-terang apabila YB Ngeh Koo Ham memberikan soalan yang 'sarkastik' kepada YB Khairi tentang keperluan orang2 Islam bangkit untuk tentang penghinaan kepada Nabi Muhammad S.A.W

Nak bertanya pun kena la ada adab, berjaga-jagalah daripada bertanya untuk menjatuhkan seseorang serta menunjukkan keaiban orang lain. Ini perlu dijauhkan, inikan pula tentang agama orang lain. Takkan itu pun nak kena ajar?Lepas tu ade la pulak seorang YB mangkuk hayun ni pi sokong Ngeh Koo Ham ni. Dia pi ungkit pasal isu Gillette. Ade ke Tun M dulu buat filem yang seteruk dan sehina Sam Bacile buat tu? Kenapa dia tak cakap yang Nik Aziz siap cakap Allah pun gengster dan mencarut? lagi teruk..bukan Nabi..Allah terus....


Statement YB Mangkuk Nizar mempertahankan Ngeh


Kenyataan terbaru Ngeh, boleh pula dia cakap orang Islam bohong dan putar cerita.


Ngeh Koo Ham masih besar kepala dan dengan ego tidak mahu meminta maaf kepada orang2 Islam di Malaysia dan mempertahankan kenyataan itu hanyalah sekadar soalan sahaja. Ngeh Koo Ham adalah seorang yang berpelajaran dan juga salah seorang pemimpin yang berjawatan di dalam negara Malaysia, adalah satu perkara yang bodoh jika dia tidak tahu tentang sensitiviti orang Islam di Malaysia. Ngeh Koo Ham bukannya seorang YB di Negara China, India mahupun Nepal. Orang Cina Malaysia lain pun tahu respect orang Islam, sebab dari kecil mereka terdedah dengan agama Islam dan berkawan dengan orang Islam. Kenapa Ngeh Koo Ham nak tunjuk besar kepala sangat? Baru saja dapat mandat jadi YB, dah berani nak meng'hanjing'kan orang2 Islam yang menentang penghinaan kepada Nabi Muhammad? 

Tak boleh ke kau minta maaf?..

Susah ke nak buat statement untuk minta maaf?

Orang melayu ni hati lembut dan bersifat pemaaf. kalau orang minta maaf, orang Melayu cepat memaafkan


Kalau kurang hajar sangat, takpayah la jadi YB, patut dia ni kena buang negara la bagus. Kita tak perlu pun YB yang kurang sensitif dan tak matang ni..!!!

Ngok la kau ni Ngeh..!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...