BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Saturday, September 22, 2012

Wingsuit Flying Sukan Paling Merbahaya Di Dunia


Wingsuit Flying 
Base Jumping

Kedua-dua ini adalah nama yang sinonim dengan sukan ini.

Wingsuit Flying ini mula dikenali dan popular selepas keluarnya filem TRANSFORMERS Dark Of The Moon. Aku masa tengok cerita tu memag mati-mati aku ingat tu hanyalah teknik 3D atau CGI. Rupa-rupanya memang betul orang yang terbang.Sky Diving dan Wingsuit Flying adalah tidak sama. Perbezaan yang ketara antara Wingsuit Flying dan Sky Diving adalah sut pakaian mereka mempunyai kepak. Dalam dunia ni tak ramai orang yang berani menceburi sukan ini. Selalunya ahli-ahli Wingsuit Flying ini berlatih terjun dan terbang di Pergunungan-pergunungan yang tinggi. Dalam filem TRANSFORMERS Dark OF The Moon, Pengarah Filem iaitu Micheal Bay mahukan mereka terbang di antara bangunan-bangunan pencakar langit. Bagi kita mungkin takkan sanggup untuk lakukannya, tapi ahli-ahli Wingsuit Flying ini begitu teruja dan takkan melepaskan peluang ini.
Hanya orang-orang yang hati kering dan berani mati sahaja sanggup try sukan ni. Aku nak naik roller coster pun cuak, inikan pula nak buat benda gila ni. Diorang ni sememangnya gila tapi cool beb.!!
Jom Kita saksikan siapa yang sebenarnya terbang dalam filem TRANSFORMERS.

layan:
HEBAT BUKAN? 
Kalau korang nak rasa macam mana feel nya ketika terbang, jom layan video ni pulak.

layan:No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...