BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Wednesday, October 3, 2012

Peserta Himpunan Royalti Minyak Kelantan Berjaya Lakukan Upacara Sembahyang Di Depan Istana KehakimanPasukan Konvoi Royalti Kelantan tiba di hadapan Istana Kehakiman Putrajaya seawal jam 7.30 pagi ini bagi mendengar keputusan Mahkamah tentang tuntutan royalti mereka. Gambar Shoot dari dekat: : nampak saja ramai tapi tak sampai pun 1000 orang.


 Gambar: shhot dari jarak jauh.Gambar: shoot dari jarak jauh baru dapat tengok jumlah sebenar tak ramai pun


PAS menjangkakan himpunan kali ini boleh mencapai sehingga 100,000 orang. Tetapi, tinjauan pada pagi ini mendapati hampir 600 orang dengan berpakaian merah bertulis 'Tuntut Royalti', dan 'R' berkumpul di pekarangan bangunan mahkamah. Kesiann.. 

 Turut hadir Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yakub, Pengerusi Jawatankuasa Tuntutan Royalti Kelantan, Datuk Husam Musa, Datuk Takiyuddin Hassan, Datuk Abdul Fatah Mahmod, Datuk Anwar Tan, Dr Mohd Fadhli Hassan, Baihaqi Atiqullah, Che Abdullah Mat Nawi, Wan Ubaidah Wan Omar dan kepimpinan yang lain.

 "Kita nak kesemua bayaran untuk keempat-empat telaga kita dengan jumlah tunggakan RM10.4 bilion," Kata Husam.


Disamping itu juga, sudah tentu akan ada satu upacara wajib yang orang-orang PAS ni akan buat iaitu upacara bersembahyang di jalanan. Kalau tak buat ni memang tak sah la. Padahal kat Putrajaya ada banyak masjid besar-besar dan indah. Di dalam Istana Kehakiman tu pun ada banyak surau yang selesa lengkap dengan kemudahan. Tapi mereka tetap nak sembahyang kat luar tepi jalan. Bukan apa, senang orang nak ambil gambar.
Gambar: jarak betapa dekatnya Istana Kehakiman dengan Masjid Besi@ Tuanku Mizan.

Woi bangang, korang datang jauh-jauh dari Kelantan boleh, takkan nak pergi sembahyang kat Masjid yang jarak tak sampai 1 kilometer pun tak boleh pulak?

Memalukan orang Kelantan saja..Bingai..!!! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...