BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Saturday, October 20, 2012

Koleksi Gambar Kesan Ideologi Pluralisme Agama Dalam Pakatan RakyatKoleksi Gambar Kesan Ideologi Pluralisme Agama Dalam Pakatan Rakyat terhadap orang Islam


Lihat semua gambar: Gambar: Anwar Ibrahim melakukan sembah penghormatan ketika menghadiri satu upacara keagamaan


Gambar: ahli PAS sedang berdoa agar tokong siam kekal selamat.

Kita umat Islam berhak menghormati dan menyayangi penganut-penganut agama lain, tetapi kita tak perlu meniru apa yang mereka buat kerana ia diibaratkan seperti kita menggalakkan, bersetuju atau menyokong yang perbuatan syirik mereka itu adalah betul. 

Dari segi cara berpakaian pun kita dilarang untuk meniru, inikan pula dalam upacara keagamaan mereka? 


Ingat ayat surah Al-Kafirun
yang bermaksud:

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai orang-orang kafir! (1) Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah. (2) Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah. (3) Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat. (4) Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat. (5) Bagi kamu agama kamu dan bagiku agamaku. / (6)p/s: kalau ada lagi gambar-gambar yang sedemikian untuk dikongsi bersama, diminta hantar ke email:

kedai25jam@gmail.com

-tokei kedai

Thursday, October 18, 2012

Filem Pendek: PERLIS, My Hometown

Haaaa..harini kita layan movie pendek daripada arahan saudara Rewan Ishak. Baru saja saudara Rewan Ishak muat naik dalam youtube pada 15 Oktober tempoh hari.  Filem ini dibuat dan difilemkan di sekitar negeri Perlis. 

Wednesday, October 17, 2012

Public Gold Sdn Bhd Antara Syarikat Pelaburan Emas Yang Tidak Sah, Lapor BNM

Bank Negara Malaysia (BNM) mengenalpasti sembilan lagi syarikat termasuk 5 yang terlibat dalam pelaburan emas telah menjalankan kegiatan tanpa pmengikut peraturan kewangan.


Tuesday, October 16, 2012

Laporan Ketua Audit Negara Bukti Kerajaan BN Lebih Telus Berbanding Kerajaan Negeri Pakatan RakyatKalau nak ikutkan dalam Laporan Audit Negara semalam, memang banyak respon yang baik dari seluruh pihak dan rakyat. Hasil kutipan kerajaan juga meningkat. 

Walaupun banyak agensi kerajaan yang memberi rekod yang baik, ada juga yang masih lemah. Seperti kita lihat, PETRONAS sentiasa memberi Kerajaan dividen yang paling banyak iaitu 49 Billion pada tahun 2011 berbanding 38Billion pada tahun sebelumnya. 

Pejuang Hezbollah Merupakan Mesin Pembunuh Assad


Duta AS ke PBB Susan Rice berkata pemimpin Hezbollah Hassan Nasrallah tidak ikhlas memperjuangkan kedaulatan Lubnan.

Pegawai AS berkata pada Isnin lalu bahawa pejuang Hizbullah di Lubnan telah mempertingkatkan sokongan kepada kerajaan Syria dan telah menjadi sebahagian daripada "mesin pembunuh" kepada Presiden Bashar al-Assad.

Presiden Iran Mengakui Akan Ada Serangan Ke Atas Iran

Presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad mengakui kemungkinan serangan terhadap sasaran nuklear di negara itu pada hari Selasa dalam satu temu bual Agensi Berita Iran

Ahmadinejad juga berkata bahawa Republik Islam Iran tidak akan memulakan perang terhadap mana-mana negara lain, tetapi jika ia diserang, Iran akan bertindak balas keras terhadap pencerobohan asing.

Iran Akan Melancarkan Anugerah Nobel Untuk Saintis Dunia Islam
Naib Presiden Sains dan Teknologi Iran, Nasrin Soltankhah berkata kerajaan Iran merancang untuk memberikan hadiah mirip Hadiah Nobel untuk saintis Islam yang dipilih  dalam usaha untuk menggalakkan cendekiawan dunia Islam untuk menggalakkan dan meningkatkan kerja-kerja mereka dan menyediakan mereka untuk "persaingan yang lebih ketat dan sukar di global peringkat, seperti Hadiah Nobel, "Fars melaporkan.

Iran Mengaku Pesawat Tanpa Pemandu (UAV) Hizbullah Atas Israel Menggunakan Teknologi Iran


"Era di mana rejim Zionis boleh berfikir ia mempunyai kekuatan serantau akan berakhir," kata Menteri pertahanan Iran.

Hezbollah berkata UAV/drone mereka berjaya penggambaran reaktor nuklear Dimona Israel.

UAV  Hezbollah ditembak jatuh oleh Tentera Udara Israel minggu lepas.

Menteri pertahanan Iran berkata Ahad bahawa pelancaran sebuah UAV Hezbollah ke dalam ruang udara Israel minggu lepas membuktikan keupayaan ketenteraan republik Islam.

Monday, October 15, 2012

Selepas Jam Omega, Telur Anwar Ibrahim Pula HilangIsu ini suka saya ulangi semula kerana sehingga sekarang penyokong-penyokong Anwar Ibrahim masih ada lagi saki baki yang terlalu taksub tidak percaya yang Anwar Ibrahim ini sememangnya amat takut dengan Israel.

Baby In Big Suit

GAMBAR MENARIK HARI INI:

ialah: hehe..kesian baby ni..macam-macam orang buat kat dia.. ;)

HEBAT..!! INSTRUMEN MUZIK DIMAINKAN OLEH KERETA
Gambar: Kereta Chevrolet Aveo yang digunakan.


Sebanyak hampir 65 Amp, 280 biji gitar dan 60 buah piano telah dirosakkan ataupun digunakan dalam video muzik ini. Dan kesemua alat-alat muzik tersebut dimainkan oleh Kereta Chevrolet di satu trek jalan yang besar yang dibuat hanya untuk video klip lagu kumpulan OK GO.

Sunday, October 14, 2012

Fitnah Terbaru Blogger dan Facebooker Pakatan Haram Jadah

Gambar (A) Ini adalah gambar yang diedit oleh mereka semata-mata untuk menuduh pihak UMNO yang membiarkan gambar Kaabah bersebelahan dengan gambar sambutan Halloween yang telah diupload oleh Admin page Kami Boikot Buletin Utama Tv3 (KBBUTV3)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...