BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Friday, November 2, 2012

Majoriti Rakyat Malaysia Sokong Kamera AESSiapa suka kena saman? Saya pun tak suka. Bila kena saman selalunya kita mesti menyumpah seranah. Ini sebab kita bakal kena bayar duit saman. Itu adalah reaksi yang normal. 

PENDAFTARAN BR1M 2.0
PENGUMUMANBermula dari sekarang, sesiapa yang dah pernah dapat BR1M ataupun baru nak register bagi individu bujang boleh ke laman web: 

http://www.hasil.gov.my/ . 


klik pada link "BR1M 2.0" yang berwarna merah.Isi maklumat tak sampai dalam masa 2 minit. Kalau ada nak buat kemaskini info pun boleh dibuat di sana.

Wang pemberian BRIM 2.0 pada kali ini akan diakaunkan terus masuk ke dalam akaun bank anda. Tidak perlu beratur panjang-panjang macam BR1M yang lalu. 


Syarat Kelayakan:

  • Berumur 21 tahun ke atas (lahir pada 1992 dan sebelumnya)
  • Berpendapatan kurang dari RM2000 sebulan
  • Penganggur
  • Belum berumahtangga

Isi sekarang sebelum terlambat. Terima kasih.
Thursday, November 1, 2012

Mereka Yang Pondan Sebenarnya Cacat?

Isu pondan memang telah hangat menjadi perbualan dan perbahasan kita dari dulu hingga sekarang. Ada yang boleh menerima dan ada juga yang memandang hina golongan pondan ini. Kita juga tidak terlepas dari mempunyai kawan yang dah menjadi pondan. Begitu juga saya. 

Wednesday, October 31, 2012

Kelebihan Wang Kertas Baru

Gambar: Wang polimer yang dikeluarkan BNM pada Julai 2012 lalu.


Sudah hampir 4 bulan wang kertas baru telah diedarkan oleh Bank Negara. Wang kertas yang dikeluarkan adalah bernilai RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 dan RM100. Ia diperbuat dengan menggunakan bahan polimer. Sepatutnya kita perlu sebut 'wang polimer', bukan wang kertas.

Tuesday, October 30, 2012

Perlaksanaan Hukum Islam Buat Orang Lagi Senang

Gambar: Sepatutnya macam ni baru betul.

Dah lama saya tak menulis untuk blog ini, maklumlah sekarang ni musim raya haji. Kali ini saya suka nak berkongsi sikit pasal hudud. Sebelum itu , saya nak intro sikit tentang hukum Islam yang lain yang telah dijalankan di Malaysia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...