BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Monday, January 14, 2013

Fesyen Baju RobotikRobotic Spider Dress.

"Technology combined with fashion creates new ways of communication between people, a new relationship between interface and the body and a new connection of the body with technology "

Di luar negara, fesyen robotik sebegini telah menjadi kegilaan para pereka fesyen yang sentiasa mementingkan kelainan dalan design mereka hanya untuk menarik perhatian dan juga mencetuskan idea baru.
Baju ini dicipta oleh seorang designer dari Belanda iaitu Annouk Wipprecht yang sedang bekerja di sebuah syarikat robotik di Austria. Walaupun design sebegini nampak aneh dengan gerakan kaki labah-labah robotik di bahu beserta bunyi yang dikeluarkan, mungkin ia akan menjadi pencetus kepada industri Fesyen Robotik ini.

Diharapkan konsep fesyen seperti ini boleh memberi kemudahan kepada pemakai dan juga memberi kelebihan agar ia tidak dikatakan hanya membazir.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...