BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Friday, January 18, 2013

MODEL PROTON TERBARU 2013 DIRAKAM


Daripada info yang aku dapat dari seorang pekerja di Proton, model ini adalah model Preve Hatchback.
lihat lagi gambar-gambar yang telah diambil oleh spy kamera amatur yang berjaya merakamkan model terbaru ini yang sedang dipandu uji. Dijangkakan model terbaru ini akan dikeluarkan pada suku pertama tahun 2013 ini. iaitu sebelum April.

Thursday, January 17, 2013

Doa Ustaz Fathul Bari Kepada Blogger Yang Menfitnah Beliau

DOKUMEN PERKAHWINAN KE-2 UFB YANG SAH


Seperti yang kita tahu, ahli-ahli pembangkang mahupun pemimpin pembangkang amat takut dengan Ustaz Fathul Bari (UFB. Mereka begitu takut untuk berdebat dengan beliau kerana setiap kali UFB berhujah, hujahnya adalah berlandaskan sunnah. UFB amat jarang untuk memberi pendapat yang tidak betul terhadap sesuatu perjara jika beliau sendiri tidak tahu. UFB tidak pernah pun menyerang peribadi seseorang individu pemimpin pembangkang.

Tetapi kali ini para bloggers Pembangkang dan juga ada di kalangan pemimpin pembangkang telah menyerang peribadi UFB (isu perkahwinan kedua beliau). Ini menjadi kebiasaan dan lumrah permainan politik kotor pembangkang yang bila apabila mereka tidak daat melawan hujah, mereka akan lekukan serangan peribadi dan fitnah kepada sesiapa yang tidak sehaluan.

Tuesday, January 15, 2013

Agenda DAP Mengeksploitasi PAS
Sekarang ini hampir setiap hari orang memperkatakan tentang isu kalimah Allah ini. Sehinggakan ada yang dahulunya bukan ustaz pun sudah mula pandai berlagak jadi ustaz.

Sebenarmya isu ini bukannya kerana hukumnya harus atau haram tetapi lebih kepada apa isu yang timbul mengikut masa dan keadaan di dalam negara kita. Memang benar hukum dia "harus" kerana di Negara Timur Tengah, perkataan Allah telah digunakan sejak sekian lama, tetapi kenapa golongan Vatican tidak menggunakan kalimah Allah begitu juga di Vatican di Eropah dan juga Amarika Syarikat? 

Amalan Rasulullah s.a.w Sebelum Tidur


1. Bersihkan Tempat Tidur


2. Letak Tangan Kanan Di Bawah Pipi Kanan Ketika Tidur3. Tutup Bekas Air yang terbuka Walau dengan Sebatang KayuPenerangan:

Banyak amalan sunnah yang diajar oleh Junjungan besar Nabi Muhammad SAW kepada kita. Namun ini sebahagian amalan yang boleh dikongsi sebelum mata saya terlelap.

Monday, January 14, 2013

Band Robotik Terhebat: COMPRESSORHEAD


Semasa aku tengah check website Festival muzik terbesar di Australia iaiti Big Day Out Festival untuk kali yang ke 2013 ini. Semua band-band yang perform di festival tersebut bukannya calang-calang band. Aku tertarik dengan satu band yang diberi nama COMPRESSORHEAD ni.

Apa yang mengejutkan aku band ini terdiri darpada robot-robot yang sungguh hebat bermain alat muzik yang sebenar! Band ini dianggotai oleh 3 Ekor Robot. Boleh ke aku pakai 'ekor'? .Hentam sajalah. Tidak seperti sebelum ini yang kita lihat robot terutama daripada Jepun yang pandai main muzik tapi amat membosankan dan hanya seperti miming saja main alat muzik. Tapi robot-robot ini ternyata hebat.

Fesyen Baju RobotikRobotic Spider Dress.

"Technology combined with fashion creates new ways of communication between people, a new relationship between interface and the body and a new connection of the body with technology "

Band Rock Lagenda Pink Floyd Di Boikot Yahudi


David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason dan Richard Wright. 


" If you buy a single download of a Pink Floyd song from iTunes, if you buy a Roger Waters concert ticket, if you spend a single penny on this aging cretin from the drug-induced ’70s, you are supporting his neo-Nazi bigotry against Jews in America."

Ungkapan di atas dilaungkan oleh aktivis yang pro-Yahudi untuk memboikot band lagenda ini. 

Siapa tak kenal Pink Floyd. Band ini telah banyak memberti sumber inspirasi kepada kebanyakkan pemuzik sejak dari dulu sehingga ke pemuzik generasi sekarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...