BLOG INI TELAH DIMULAKAN PADA 13 SEPTEMBER 2012. NAMA SAJA KEDAI 25 JAM, TAPI BLOG INI TIDAK MENJUAL APA-APA PRODUK PUN. TERUSKAN MEMBACA KERANA BANYAK INFO-INFO YANG MENARIK DI SINI. TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA -tokai kedai

Saturday, March 23, 2013

Komander Tentera Sulu Berjaya Ditangkap
Tahniah dan syabas kepada anggota keselamatan kita baik PDRM mahupun ATM atas kejayaan mereka menangkap hidup-hidup perancang utama pengganas Sulu di Semporna dan Lahad Datu pada pagi ini.

Tertangkapnya Datuk Amir Baha@Datuk Bahang yang dianggap seorang Jeneral Perang dan Menteri Pertahanan Sulu kononnya, akan memudahkan lagi kerja-kerja pembersihan yang dilakukan bagi menjamin keselamatan dan kedaulatan negara ini.

Dia juga bakal dihadapkan ke mahkamah dan bakal dijatuhkan hukuman mati kerana menceroboh dan melancarkan perang. Tentera Sulu juga bertanggungjawab atas kematian pihak anggota keselamatan Malaysia

Sumber lanjut klik sini

Friday, March 22, 2013

ANDA SETUJU NIK AZIZ MUNAFIK?JANJI MANIS ULAMA' AKHIR ZAMAN

Pada Mei 2011 dulu, Ulama Agung @Menteri Besar Kelantan janji nak bina Stadium baru bersekali dengan Bandar Baru di sekitarnya untuk Rakyat Kelantan. Masjid yang direkabentuk seperti Masjid Al-Aqsa juga akan dibina di situ. Dan yang paling best lagi, dia janji nak bina stadium khas untuk wanita sahaja. Maksudnya ada dua stadium dia janji nak buat. 

Rakyat Kelantan terutamanya penyokong PAS seronok tidak terkira dan bertepuk tangan pada waktu itu. Ada juga yang bertakbir. Lumrah penyokong PAS.

Thursday, March 21, 2013

Kerajaan Kelantan Membazir Gunakan Signboard Hanya Untuk Menyindir UMNO.

Kerajaan Kelantan Sanggup menghabiskan duit rakyat hanya untuk buat signboard untuk menyindir Perdana Menteri.SALAH KE KALAU BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN? 

Kita sebagai muslim mesti akan rasa suka dan happy jika kita tengok perubahan ke arah kebaikan yang ada pada orang lain. 

Contoh bila ada kawan yang dulu tak pandai baca Al-Quran, sekarang dah pandai sikit-sikit. Dulu seksi, sekarang dah tutup sikit-sikit. Baguslah ada perubahan ke arah kebaikan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...